UA-105762165-1

 


Uitvoering  Te Deum van Pothast

De TV-uitzending op L1 bij het programma Blaaskracht bevatte jammer genoeg weinig opnamen van het Te Deum; maar op de bijbehorende website van het programma kunt u wel een groot gedeelte van het Te Deum zien en horen. Zie en luister hier.

Op Zondag 4 november 2018  in het  MFC Sanderbout in Sittard is het Te Deum van Pothast in arrangement van Leon Dijkstra door de Oratorium Vereniging Sittard-Geleen met gastzangers [o.a.een aantal oud-rolduciens] onder leiding van Alice Hendriks uitgevoerd.


De partituur en koorpartij treft u hierna aan; u mag er vrijelijk gebruik van maken als u bij het gebruik de arrangeur Leon Dijkstra vermeldt.

Een opname van 4 november 2018 gemaakt met een eenvoudige recorder treft u hierna aan. Er zijn ook opnames gemaakt in beeld en geluid door L1;  De uitzending op L1 is in het weekend van 29 november zijn, in het programma Blaaskracht; zie hier programma.  Iets naar beneden op deze pagina staat nog een andere opname  uit 2015 uitgevoerd door het koor van het Conservatorium Maastricht in een bewerking van Ludo Claesen.

Opname 4 november 2018 te Sittard.Op 20 mei 1855 speelt Pothast het Te Deum op het dan nieuwe door de gebroeders Müller uit Reifenscheidt geplaatste orgel, het orgel is nog niet volledig klaar dan; Een foto van dit orgel hierna, in de Lambertuskerk in Kerkrade is nog een vergelijkbaar orgel uit dezelfde tijd.  Dit Müllerorgel is in 1932 vervangen door het huidige orgel. Lees voor meer informatie de betreffende jaarboeken 1931 en 1932.


Het Te Deum is door het koor van het Conservatorium Maastricht onder leiding van en gearrangeerd door  Ludo Claesen op 2 december 2015 uitgevoerd in de kerk van Rolduc en op 4 december 2015 in het Conservatorium te Maastricht. Hierna de uitvoering te Maastricht en enige informatie over het Te Deum: